Jak moc mexické je „mexické“ jídlo?

Jak moc mexické je „mexické“ jídlo?

Myslím, že jídlo a dovolená patří k sobě nerozlučně. Na každé z mých cest jsem se snažila ochutnat místní kuchyni a její speciality. A při této zálibě jsem zjistila, že jsem vlastně velice vybíravá. Ale velice.

Přiznám se, že mi zas tak moc nechutná středomořská kuchyně. Možná je to tím, že nemám ráda plody moře a ryby jen málokdy. No prostě málokde si pochutnám. Ale mám ráda českou kuchyni. Takový knedlo-vepřo-zelo to je prostě lábuž ( i když v rámci zdravého stravování si dám jen málo, přesto mi to chutná). A úplně miluju bramborový knedlík, a kde ten vaří jinde? No? Když to tady tak píšu, tak mi začínají téct sliny. 🙂

13 - Salza OCHUTNÁVKAOvšem přiznám se dobrovolně v Mexiku jsem si pochutnala neskutečně. Mám ráda lehce pálivá jídla (nejen od té doby), limetky na stole ( od té doby), jejich pšeničné placky neboli tortily (kukuřičný mi moc nechutnaj), a ta tequila….!

A jak si tady tak píšu tento blog čirou náhodou jsem se seznámila s jednou velice sympatickou češkou, která (no představte si to) v Mexiku vaří. Někdy bývají náhody fakt zajímavé, až neskutečné.

A protože Mexiko a jídlo je mé duši, srdci a hlavně žaludku, blízké téma, chci se s Vámi o to podělit. A proto teď dávám slovo Svatavě a jejímu CHILLI CON CARNE. Myslím, že pokud vyzkoušíte její recept, který je odzkoušen na samotných obyvatelích Mexika, nemůžete prohloupit. Já osobně tedy do toho půjdu. A co Vy?

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.